Thursday, 26 January 2012

KAKI TORON NI DAH TERKANTOI!!!

ANDREW HORNERY TERKEDU 
PEMBOHONGANNYA TERBONGKAR
>> WEDNESDAY, 25 JANUARY 2012

Dari blogger Johotpolitico
http://www.johorpolitico.com/Memang betul lah wartawan gossip Australia, Andrew Hornery ni berhak dianugerahkan pingat "Australia's Worst Journalist" kerana fitnah dia tentang DS Rosmah spend lebih RM300,000 untuk shopping di Sydney telah pun disangkal oleh Carl Kapp, pereka fesyen yang konon adalah sumbernya. READ MORE

Kenyataan Kapp itu membuktikan lagi kepada kita betapa Gossip Queen Andrew Hornery itu tidak ada kredibiliti sebagai seorang journalist dan memang betullah mamat ni suka menulis ikut imaginasi dia sendiri dan tidak bersandarkan fakta. READ MORE

Kapp di dalam kenyataannya kepada Malaysiakini juga hairan bagaimana Andrew ni boleh dapat figure RM300,000 sedangkan beliau sendiri tidak pernah memberitahu jumlah sebenar pembelian yang didakwa dilakukan oleh DS Rosmah. 

Nampak gayanya, mamat ni segaja mereka-mereka jumlah itu untuk tujuan mensensasi lagi berita, mungkin untuk melayan permintaan "kawan baiknya" di Malaysia. 

Kapp turut berkata, laporan oleh wartawan gosip songsang itu juga tidak benar sama sekali tentang dakwaan beliau telah diterbangkan ke Malaysia, sekaligus membuktikan kepada kita sekali lagi bahawa Andrew Hornery ini memang suka temberang di dalam di kolumnya.

Dalam satu lagi laporan dalam Malaysiakini,  mamat Andrew ini juga ditanya tentang anugerah Australia's Worst Journalist yang diterimanya sebanyak dua kali. Dia kata anugerah itu tak ada merit dan dilakukan oleh orang yang tidak suka dengan tulisannya. 

Macam mana orang tu nak suka dengan tulisannya kalau ia penuh dengan pembohongan dan kepalsuan. 

JP lihat anugerah Australia's Worst Journalist yang yang dimenangi oleh Andrew itu sebagai penuh merit dan beliau memang berhak ke atasnya berdasarkan pembohongan dalam tulisannya mengenai DS Rosmah.  
Baca lagi pendedahan mengenai wartawan Horny Hornery di blog Johorpolitico
http://www.johorpolitico.com/2012/01/orang-australia-kata-andrew-hornery.html 

No comments:

Post a Comment